Recept Ane Ivanović za zdrav ručak

Ana Ivanović je nekadašnja najbolja teniserka sveta. Ona stalno ističe koliko je važno zdravo se hraniti. Ana često pratioce obraduje novim receptom za obrok, pun vlakana i proteina. Anin jedan od najboljih recepata potiče iz libijske kuhinje, a reč je o falafelima s povrćem.

Sastojci za falafel:
-200 g sušenih leblebija
-20 g svežeg lista peršuna
-20 g svežeg lista korijandera
-manja glavica crnog luka
-2 do 3 čena belog luka
-kašika mlevenog susama
-so i biber po želji
Priprema falafela:
Potopite leblebije noć pre i u vodu dodajte pola kašičice sode bikarbone. Ocedite sutradan vodu i leblebije stavite u blender zajedno sa začinima, lukom i belim lukom.
Blendajte da dobijete kompaktnu smesu i mrvičastu teksturu, ne sme da bude tekstura paste.
Smesu prebacite u posudu i stavite u frižider na jedan sat da se stegne. Pre nego što počnete da oblikujete kuglice u smesu dodajte mleveni susam.
Falafel pržite na maslinovom ulju. Možete ih peći i u rerni.

Falafel ide uz salatu, a Ana predlaže sledeću salatu.

Sastojci za salatu:
-bundeva
-brokoli
-dva kuvana jaja
-crveni kupus
-seme od bundeve
-leblebija
Povrće za salatu obarite, procedite i servirajte, dodajte svež kupus, iseckano jaje, seme od bundeve i kašiku leblebija.

Vašoj salati dodajte 4 do 5 kuglica falafela i uživajte.