Ana Ivanović je nekadašnja najbolja teniserka sveta. Ona stalno ističe koliko je važno zdravo se hraniti. Ana često pratioce obraduje novim receptom za obrok, pun vlakana i proteina. Anin jedan od najboljih recepata potiče iz libijske kuhinje, a reč je o falafelima s povrćem.
Sastojci za falafel:
-200 g sušenih leblebija
-20 g svežeg lista peršuna
-20 g svežeg lista korijandera
-manja glavica crnog luka
-2 do 3 čena belog luka
-kašika mlevenog susama
-so i biber po želji
Priprema falafela:
Potopite leblebije noć pre i u vodu dodajte pola kašičice sode bikarbone. Ocedite sutradan vodu i leblebije stavite u blender zajedno sa začinima, lukom i belim lukom.
Blendajte da dobijete kompaktnu smesu i mrvičastu teksturu, ne sme da bude tekstura paste.
Smesu prebacite u posudu i stavite u frižider na jedan sat da se stegne. Pre nego što počnete da oblikujete kuglice u smesu dodajte mleveni susam.
Falafel pržite na maslinovom ulju. Možete ih peći i u rerni.
Falafel ide uz salatu, a Ana predlaže sledeću salatu.
Sastojci za salatu:
-bundeva
-brokoli
-dva kuvana jaja
-crveni kupus
-seme od bundeve
-leblebija
Povrće za salatu obarite, procedite i servirajte, dodajte svež kupus, iseckano jaje, seme od bundeve i kašiku leblebija.
Vašoj salati dodajte 4 do 5 kuglica falafela i uživajte.