Herojski gest rukometaša iz Vinkovaca

 

Rukometaši Spačve iz Vinkovaca s trenerom i stručnim štabom su izvukli vozača iz prevrnutog kamiona kod Novske. Nisu uspeli da stignu na svoju utakmicu protiv Karlovca. Razlog je što su ukazivali pomoć povređenom vozaču kamiona posle saobraćajne nesreće.

Rukometaši Bjelina su pokušavali da na sve načine izvuku vozača iz kabine. Tom prilikom su i sami zadobili povrede, prenosi Večernji list.
Na pola puta do Karlovca, prevrnuo se kamion i to direktno ispred nas. Odmah po nesreći naši momci su pritrčali u pomoć povređenom vozaču te su rukama i nogama uspeli da probiju staklo i da ga izvuku iz kamiona pri čemu su i sami dobili povrede na ruci od krhotina stakla. Uz to smo vozaču pružili i prvu pomoć, ali zbog dugotrajnog čekanja nismo uspeli na da dođemo na vreme – napisali su iz kluba Bjelin Spačva.

Fejzbuk/RK Bjelin Spačva Vinkovci

 

O tome šta se tačno dogodilo novinarima je pričao trener Rukometnog kluba Bjelin Spačva iz Vinkovaca, Josip Mečić. Josip je rekao da su igrači putovali u Karlovac sa automobilom i dva kombija. Na čelu kolone bio je trener sa tri rukometaša. Vozili su iza jednog kamiona koji je iznenada petnaestak kilometara pred Novsku počeo da leluja po cesti prelazeći iz jedne u drugu traku. Josip je obavestio vozače kombija da budu oprezni i da slučajno ne pretiču kamion. Istovremeno je obavestio policiju šta se događa. U blizini Novske kamion se prevrnuo.

Rukometaši iz Vinkovaca su odmah pritrčali kamionu i pokušali da izvuku vozača jer se iz prevrnutog kamiona pojavio dim. Pokušali su otvoriti vrata, ali nisu mogli. Vozač je u to vreme bio bez svesti. Neki igrači počeli su nogama razbiti vetrobransko staklo kako bi izvukli vozača vani. Neki igrači su raskrvarili ruke i noge. Zbog galame i lupanja vozač je došao k sebi. Uspeli su ga izvući iz kamiona .

Vozač je bio iz Grčke. Rukometaši su saznali da je vozaču pao šećer te da je to uzrok ove nesreće. Fizioterapeut mu je odmah na licu mesta pružio prvu pomoć do dolaska hitne.

Utakmica između Bjelina i Karlovca biće odigrana naknadno.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije