Ovo su navijači Partizana čekali 9 godina. Milorad Vučelić i Miloš Vazura su prošlost.

FK Partizan

 

Fudbalski klub Partizan je nakon devet godina dobio novo rukovodstvo. U klub je došla nova garnitura vlasti predvođena Rasimom Ljajićem. Milorad Vučelić i Miloš Vazura su prošlost.

Ono što su Grobari sanjali devet godina danas se i ostvarilo. Vučelić i Vazura ostaće upamćeni kao čelnici jedne od najlošijih i najneuspešnijih uprava u istoriji kluba iz Humske.

Skupština kluba održana je iza zatvorenih vrata. Sama sednica nije dugo trajala. Posle završetka Skupštine novinarima se obratio novoizabrani presednik Rasim Ljaljić.

 (AP Photo/Abraham Caro Marin)

 

„U novom privremenom odboru biće Danko Lazović, Predrag Mijatović, Milka Forcan, Vojin Lazarević, Dragan Milovanović i Boban Stojanović„, počeo je Ljajić i nastavio:
„Predstoji nam teška finansijska i organizaciona struktura kluba i imamo advokata koji će se baviti institucionalnim reformama. Želim ovim putem, pre svega da se zahvalim Predragu Mijatoviću, ali i svima drugima. Moram reći da sam sa desetinama, možda i stotinama ljudi pričao iz sportskog sektora, ili javnog sveta, ali svi su rekli „podržavam, ali nemoj mene sad“. Peđa Mijatović, kao bivši sportski direktor Real Madrida, se uhvatio u koštac sa nama u problemima koje Partizan ima“.

Prilikom prvog obraćanja javnosti, Ljajić je najavio velike promene na svim nivoima, pre svega, smanjenje budžeta, ali i broja zaposlenih u Humskoj.
Ma koliko situacija bila teška, moraćemo da sprovodimo nekada nepopularne rezove, nismo došli da bismo bili popularni, prečica u rešavanju ovakvih problema nema. Naš plan je da već naredne godine smanjimo budžet sa 22 miliona na 16, ili 17 miliona. Moramo da smanjimo i broj zaposlenih za bar 20 odsto. Teret krize moramo tako da sprovedemo, oni koji imaju veća primanja i plate će morati da snose veću odgovornost. Da budem potpuno jasan, te plate će morati da idu dole. Kada definitivno uzmemo kompletan spisak zaposlenih, videćemo. Mnogi će sa strepnjom čitati ono što sam rekao, ali nisam ovde došao da lažem i obećavam brda i doline. Ni Koperfild ne bi uradio ovde nešto tako brzo. U svakom slučaju, naše prvo prolazno vreme će biti za nekoliko meseci gde ćemo izaći sa preliminarnim rezultatima, a onda za šest meseci će to biti drugo prolazno vreme pred održavanje skupštine gde će biti izložena nova skupština i statutu.“, kaže Ljajić i dodaje:

Cilj je da svima dokažemo da je ovo novi početak kluba sa bogatom tradicijom, sa daleko više nade nego što je ona danas. To možemo uraditi samo ako angažujemo svakog navijača i simpatizera. Dve su stvari ključne. Prva je organizaciona konsolidacija, druga je reforma omladinske škole. Tu ćemo poseban akcenat staviti na rebrendiranje omladinske škole po kojoj je Partizan prepoznatljiv. Ja želim da zaista sarađujemo na jedan otvoren i transparentan način. Kada se više bude govorilo o sportskom sektoru nego o nama iz uprave, tada ćemo znati da izlazimo iz krize. Razumem da je sada ovako, ali kada se bude akcenat prebacio na fudbal, onda možemo reći da smo došli na zelenu granu. Vrata kluba za medije će biti otvorena. Nemojte očekivati da ću ja ići s jedne na drugu televiziju, ali za svaku informaciju možete me dobiti u pola dana i noći. Mi bez vas ne možemo.“.

Partizan bez državnih sredstava ne bi prošao monitoring UEFA.
„Moramo da smanjimo rashode. Niko neće doći da ulaže ako se ponašamo raskalašno, ne možemo ni od države više da očekujemo pomoć. Zahvalio bih se državi na pomoći, prošli smo monitoring kroz iglene uši, a očekuje nas još jedan u decembru. Moramo da se oslobodimo igrača koji su se pokazali kao promašaji. Najskuplji igrač je onaj koji nije ni u protokolu. To su prvi potezi koje moramo da napravimo“.

Starsport

Rasim je zatim pričao o Danku Lazoviću i Predragu Mijatoviću, o povratku navijača na Jug, o Omladinskoj školi Partizana i neophodnim i brzim radovima na stadionu. Govorio je i o razgovorima sa Savom Miloševićem. Rekao je da do daljeg niko neće dirati u trenutni strčni štab prvog tima.

Najavio je i sastanak novoizabranog rukovodstva nakon kojeg će se novinarima obratiti Danko Lazović i Predrag Mijatović.