Potukli se navijači u Mostaru (VIDEO)

Foto: Screenshot Twitter Hercegovina.info

 

Navijači Veleža i navijači Zrinjskog su napravili haos u Mostaru. Usred noći nebo iznad Mostara postalo je potpuno crveno. Policija je nemoćno gledala šta se dešava.

Do sukova huligana došlo navodno zbog grafita. Povređeno je mnogo navijača. Srećom niko nije životno ugrožen prema informacijama Ministarstva unutrašnjih poslova. Tokom brutalnog obračuna koristili su palice, kaiševe, štangle, baklje i ostalu pirotehniku… Prepostavlja se da je u sukobu učestvovalo više od 300 huligana.

printscreen

Špekuliše se da je povod za okršaj transparent „Ultrasa“ najvatrenijih navijača Zrinjskog. Oni su na transparentu stavili metu na čelo navijača Veleža.
„U 20 sati i 25 minuta došlo je do narušavanja javnog reda i mira. Pojedinci iz navijačkih grupa su se navodno sukobili oko grafita. Policija trenutno vlada situacijom“, rekao je portparol MUP-a HNŽ Ljudevit Marić.

Nemili događaj se dogodio u strogom centru grada na Španskom trgu. Mesto sukoba je bio najčešća ratna crta između hrvatskih i bošnjačkih vojnih formacija, preneo je „dnevnik.hr“.

Na lokaciji sukoba postoji video nadzor i u toku je istraga kako bi se što skorije priveli počinitelji.