Legenda umire od raka. Supruga boluje od neizlečive bolesti.

Foto: Alex Whitehead/SWpix.com / Shutterstock Editorial / Profimedia

 

Legendarni škotski biciklista, Kris Hoj je šestostruki olimpijski šampion. Njegova emotivna ispovest izazvala je tugu širom sveta.

Otkrio je da mu je ostalo između dve i četiri godine života zbog uznapredovalog raka prostate. Hoj je u intervjuu za „Sandej Tajms“ rekao da se bolest proširila na kosti i da nema leka.

Foto: EPA/IAN LANGSDON

Hoj je tek sada otkrio javnosti kroz šta prolazi iako je već godinu dana znao za težinu svog zdravstvenog stanja. Bolest se nažalost proširila na kosti i leka nema. Pored prostorne metastaze, tumori su mu otkriveni u ramenu, karlici, kuku, kičmi i rebrima.

Kris Hoj je sa šest zlatnih medalja na Olimpijskim igrama između 2004. i 2012. godine postao drugi najtrofejniji Britanac. Ispred njega je samo Džejson Keni koji ih ima sedam. Povukao se 2013.godine. Od tada radi kao stručni konsultant za BBC.

Foto: profimedia

Da jedna nevolja ne dolazi sama Hoj je podelio da i njegova supruga, Sara, boluje od neizlečive bolesti. Sari je dijagnostikovana multipla skleroza.

Hoj i Sara su roditelji sedmogodišnje Kloi, dok njihov sin Kalum ima 10 godina.

Legendarni biciklista se nakon završetka karijere bavio moto sportom, takmičio se u čuvenoj trci Le Man. Postao je i pisac, objavio je dve knjige za decu.