Siner srušio Novaka! Svemirski tenis u Rijadu!

EPA Images

 

Upisao je Novak Đoković novi poraz od Janika Sinera. U polufinalu egzibicionog turnira „Šest kraljeva“ u Saudijskoj Arabiji Siner je pobedio sa 2:1.

Italijan je krenuo žestoko. Novak je uspeo da odličnim riternima donekle obuzda Italijana, ali ne i da dođe u situaciju za brejk. Siner je u prvom setu napravio dva brejka i dobio set sa 6:2.

U drugom setu bilo je brejkova na obe strane. U taj brejku Novak je bio bolji i izjednačio rezultat u setovima.

U trećem setu Siner odmah pravi brejk ali Novak odmah uzvraća. Pri kraju seta viđena su još tri brejka, nažalost jedan više na strani Sinera i zaslužena pobeda mladog italijana.

Bio je ovoo još jedan spektakularan meč. Meč je obilovao fantastičnim potezima, borbom dostojnom nekog grend slem finala, a ne prijateljskog duela.

X/tennistemple

Zbog bolova u levom ramenu Novak je u drugom setu zatražio medicinski tajm-aut. Brzo je Đoković prevazišao bolove i vratio se na teren.

Novak je uprkos porazu zaradio ozbiljnu svotu novca. Svaki učesnik egzibicije u Saudijskoj Arabiji ima zagarantovanih 1.500.000 dolara. Pobedniku ide nagrada od 6.000.000 dolara! To je najveća nagrada u istoriji tenisa.