Poljski fudbaler je heroj nacije. Kupio je dve zgrade za ugroženu decu.

(fot. Getty Images)

 

Pjotr Zjelinjski je igrač milanskog Intera. Rođen je u Zabkovice Slaskiju 1994. godine. Pjotr Zjelinjski je heroj svoje nacije, a razlog je jednostavan.

Pjotr Zjelinjski je 2022. godine kupio dve zgrade koje je namenio deci bez roditelja. Poljski reprezentativac Pjotr Zjelinjski kupio je dve zgrade, obnovio ih i pretvorio u sirotišta. Deca u sirotištima dolaze uglavnom iz disfunkcionalnih porodica zahvaćenih problemom zlouporabe alkohola.

(fot. Getty)

O sirotištima se brinu roditelji poljskog reprezentativca, a on rado posećuje ustanovu i provodi vreme s decom.

Pjotr na poljskom znači Petar i zato se fondacija fudbalera zove „Petar Pan“. Fondacija fudbalera „Petar Pan“ bavi se decom koja su ostala bez roditelja ili mališanima koji potiču iz porodica čiji su se roditelji odali alkoholizmu i narkoticima. Rukovođenje fondacijom Pjotr je poverio svojim roditeljima. Oni se brinu o uslovima bezbrižnog života dece.

-„Želimo da pružimo psihološku i organizacijsku podršku ne samo deci kojoj je to potrebno nego i njihovim porodicama, bez obzira na to jesu li pogođeni bolešću, siromaštvom ili krizom u odnosima s društvenom okolinom“, piše na stranici fondacije „Petar Pan“.

Leszek Szymanski/PAP

Svaku priliku kada je u domovini Zjelinjski iskoristi priliku da poseti porodice kojima je pružio pomoć. planovi igrača i njegove fondacije su kupi još nekoliko objekata, kako bi brinuo o još većem broju dece.

Pjotr Zjelinjski je poljski reprezentativac već 11 godina. Odigrao je do sada je 97 mečeva i postigao 14 golova. U Italiji je igrao za Udineze, Empoli, Napoli i od ovog leta u Interu.