Poznati košarkaš izgoreo u požaru!

Foto: Republika

 

Zbignjev Marculjevič, bivši poljski košarkaš tragično je nastradao u požaru. Požar je izbio u njegovoj kući u selu Nowodziel, blizu poljsko-beloruske granice. Marculjevič je imao 46 godina. Marculjevič je imao dugogodišnju karijeru u poljskoj košarkaškoj ligi.

EPA

Sestra i majka bivšeg sportiste uspele su da prežive pišu poljski mediji. Kako pišu mediji sumnja se da je požar izazvala čađ koja se zapalila u dimnjaku. Požar je zahvatio njegovu drvenu kuću. Jedan od komšija pokušao je da ga spase ali nažalost ostalo je samo na pokušaju.
„Kada sam video dim kako izlazi iz kuće, odmah sam pritrčao da pomognem. Kuća je brzo planula. Video sam Zbišekovu sestru kako izvodi njihovu majku Irenu. ‘Spasite Zbišeka’, viknula mi je.“
Nažalost, zbog gustog dima, spasenje nije bilo moguće. „Dim je bio toliko gust da nije moglo da se diše. Osećaj nemoći bio je strašan. Ne znam ni da li bih uspeo da ga izvučem da sam došao do njega. Bio je krupan čovek, visok dva metra. Vatrogasci su stigli brzo, ali nažalost, ne dovoljno brzo da spasu Zbišeka.“

Profesionalnu karijeru započeo je tokom devedesetih. Igrao je na poziciji centra. Važio je za jednog od najboljih blokera poljske lige. Odigrao je više od 280 utakmica. Osvojio je šampionat Poljske, a igrao je i finale poljskog kupa.

Ovaj tragičan događaj pogodio je sve ljubitelje košarke.