Zvezda pregazila Fenerbahče! Partizan gazio Bajern za prvu recku u Evroligi!

Starsportphoto

 

U okviru 3. kola Evrolige košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Fenerbahčea rezultatom 76:57. Ekipu Crvene zvezde predvodili su Džoel Bolomboj sa 18 poena uz 11 skokova, Nemanja Nedović sa 17, i Majk Daum sa 14 poena. Na drugoj strani, najefikasniji bili su Nejdžel Hejs sa 20 poena uz osam asistencija, Devon Hol je upisao deset, dok su ostali meč završili sa jednocifrenim učinkom.

Iako je pre meča slovio za velikog favorita, istanbulski tim nije uspeo da odgovori na ekspresne napade srpskog prvaka koji od početka sezone briljira na elitnoj evropskoj sceni.

Izabranici Janisa Sferopulosa u narednom kolu Evrolige, 18. okotbra, dočekuju Barselonu u Beogradskoj areni. Druga pobeda u gostima je ogromna inekcija za nastavak takmičenja. Sa dve pobede na strani i sve pobede kući dovoljno je za plej of Evrolige.

U fantastičnoj atmosferi dvorane „Beogradska arena“, Partizan je upisao prvu pobedu u ovosezonskom izdanju Evrolige! Pala je ekipa Bajern Minhena rezultatom 86:78!

oto: Starsportphoto

 

U odnosu na prethodne mečeve Partizan je večeras kontrolisao skok. Utakmica je počela „baražnom paljbom“ domaćina, koji je u prvoj četvrtini pogodio čak šest trojki! Partizan je vrlo brzo dostigao prvo vođstvo dvocifrenom razlikom.

Partizan se u drugoj četvrtini nije zaustavljao. Sterling Braun je rešetao koš Bajerna, trojke su padale kao kiša. U jednom trenutku eazlika je bila ogromnih 22 razlike.

U drugom poluvremenu bilo je dosta oscilacija ali razlika na kraju treće četvrtine bila je +19.

U zadnjoj četvrtini trener Partizana je probao da sačuva neke igrače za četvrtak i utakmicu protiv Makabija. Kad je Bajern zapretio Obradović je malo pojačao ekipu i lako priveo kraju.