Kilijan Mbape optužen za silovanje

FOTO: Tanjug/AP

 

Kilijan Mbape, jedan od najboljih fudbalera sveta je pod istragom policije zbog navodnog silovanja. O ovome bruji cela Evropa.

Kako navodi švedski list „Aftonbladet“prijava je podneta policiji u subotu, pošto je žrtva zatražila medicinsku pomoć. Napad za koji je optužen se navodno dogodio prošlog četvrtka kada je Francuz boravio u prestoničkom hotelu „Bank“. Mbape je večerao u restoranu „Chez Jolie“, a potom sa prijateljima otišao u noćni klub u Stokholmu. Posle izvesnog vremena provedenog u noćnom klubu, Mbape i njegova pratnja su se vratili u Bank Hotel.

EPA Images

Izveštaji navode da policija istražuje navodno silovanje koje se dogodilo te noći u tom hotelu. Mbape je u petak napustio zemlju privatnim avionom.

Navodno se sve desilo u hotelu u koji je policija upala u ponedeljak da istraži po nalogu tužioca. Tužilac koji vodi istragu izjavio je za AFP da je istraga u toku. U objavi na društvenoj mreži „X“, Mbape se osvrnuo na izveštaj rekavši:

„Lažne vesti! Postaje sve predvidivo, baš pred saslušanje i to je kao slučajno”, napisao je Mbape.

Foto: Guliver image/Cesar Cebolla

Oglasila se i Karina Skagerlind, portparolka policije.
„Uopšteno, ako primimo prijavu i odlučimo da sprovedemo razgovore, i ako to učinimo javnim, oni koji su uključeni u slučaj mogu preduzeti radnje koje odlažu i komplikuju istragu“, rekla je Skagerlind.

Odgovorom saopštenjem poslatim AFP-u oglasio se Mbapeov advokatski tim.
„Danas je nova klevetnička glasina počela da se širi internetom iz švedskih medija ‘Aftonbladet’. Ove optužbe su potpuno lažne i neodgovorne, a njihovo širenje je neprihvatljivo. Kako bi se stalo na kraj ovoj metodičnoj destrukciji imidža Kilijana Mbapea, preduzeće se sve potrebne pravne radnje da se istina uspostavi i da se terete svi ljudi ili mediji koji su uključeni u moralno uznemiravanje i klevetnički tretman koji Kilijan Mbape trpi iznova i iznova.“

U svojoj izjavi Mbape je mislio na saslušanje koje ga čeka u vezi sa neisplaćenim platama. Mbape tvrdi da mu PSŽ duguje 55 miliona evra. PSŽ odbija da plati, ignorišući presudu LFP-a, tela koje upravlja fudbalom u Francuskoj. Iz PSŽ tvrde da će „ignorisati“ Mbapeove tvrdnje da postoji veza između izveštaja u Švedskoj i njegovog spora oko plata s klubom.