Vest za rubriku verovali ili ne. Miloš Vazura napustio Humsku!

Foto: Starsport

 

Miloš Vazura je u svojoj karijeri bio savetnik i pomoćnik ministra pravde. Široj javnosti postao je poznat kad je postavljen za generalnog direktora fudbalskog kluba Partizan.

Postao je generalni direktor FK Partizan posle izborne procedure koja je praćena skandalima i incidentima i koja je trajala više od pola godine. Tu funkciju u Partizanu dobio je u decembru 2014.godine. Za 28 godina starog pravnika u svetu sporta niko do tada nije čuo.

©Starsport

Mnogi su se tada pitali otkud on i zašto on. Evo nekih razloga o kojima se pisalo pre deset i više godina.
Miloš Vazura je kum Novaka Nedića, generalnog sekretara Vlade Srbije.
Miloš Vazura je sin oca Vladimira koji je tad bio potpredsednik kluba.
Miloš Vazura je zet Zorana Nedovića, poznatijeg kao Šok. Šok je bio jedan od viđenijih na beogradskom asfaltu devedesetih godina.
Danijela Vazura je sestra Miloša. Ona je bila direktorka Agencije za licenciranje stečajnih upravnika. Na to mesto postavljena je bez konkursa.

Na sajtu kluba nema biografije generalnog direktora. Rođen je 1986.godine. Studirao je i diplomirao na Pravnom fakultetu u Beogradu. Tu je bio student prodekan, a kasnije i predsednik Studentskog parlamenta.

2016.godine ispred stadiona Partizan napadnut je Vazura i njegovo obezbeđenje. Napali su ih trojica nezadovoljnih navijača Partizana. Bio je to očigledan pokušaj ubistva. Na suđenju Vazura nikoga nije hteo da optuži. Najzanimljivije je to što je u međuvremenu jedan od trojice napadača ubijen, drugi je u pritvoru zbog optužbe za ubistvo, a treći odslužuje kaznu za pomenuti napad koji je na sudu okvalifikovan kao nasilničko ponašanje.

Kako prenosi Meridian sport, Miloš Vazura je spakovao i poslednje stvari iz kancelarije na stadionu crno-belih koja je sada ostala upražnjena. Miloš Vazura, generalni direktor Partizana, iselio se iz svoje kancelarije, potvrđujući time neminovni odlazak.


foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

 

Tokom svog mandata, Vazura je bio deo uprave koja je osvojila dve titule šampiona i četiri Kupa Srbije.

Grobari čitaju ovu vest ali još neveruju da je to kraj. Mnogi se danas sećaju situacije od pre godinu dana kada je Milorad Vučelić podnio neopozivu ostavku na funkciju predsednika kluba, a i danas obavlja tu funkciju.

Mnogi se pitaju da li je ovo stvarni kraj ere vladavine Vučelića, Vazure i njihovih poslušnika ili je ovo još jedna od mnogobrojnih prevara ovih ljudi.