Novak poražen u finalu Šangaja! Na stotu istorijsku titulu mora sačekati.

Foto:Tanjug/AP

 

Najbolji teniser sveta svih vremena, Novak Đoković poražen je od Janika Sinera, trenutno prvog tenisera sveta u finalu Mastersa u Šangaju sa 2:0.

Novak je na celom susretu dozvolio jedan jedini brejk Sineru. To se pokazalo kao odlučujuće u ovom meču. Trenutno najbolji teniser sveta, Janik Siner je igrao istim intenzitetom od početka do kraja susreta. Prvi set odlučen je u taj breku greškom Novaka na mreži. Promašio je bekend volej što se retko događa.

Novak je ostao na 99. osvojenih trofeja u karijeri. Na stoti jubilarni će morati da sačeka.

Ovaj meč je izazvao veliko interesovanje. Tribine su bile pune. Posebno su zanimljive scene iz lože italijanskog tenisera, gde su se našla dva dobro poznata lica. Rodžer Federer, najveći Novakov rival se našao u Sinerovoj loži i nije bio sam. Uz Federera je tu bio i jedan od najvećih Novakovih rivala trenutno, mladi Karlos Alkaraz.

Foto:Hector Retamal/AFP/Profimedia

Ekipa koja je pratila godinama Novaka, kondicioni trener i fizio, Marko Paniki i Ulises Badio sada su u timu Sinera, a tu je i Simone Vanjoci.

Foto:Printscrneen: Sport Klub

-Čestitam Janiku, bio je predobar, prebrz i prejak za mene. Čestitam, zaslužio si ovo. Čestitam Janikovom timu, znam neke momke tamo. Poznata lica, svaka čast, sjajan tim. Drago mi je što radite ovo. Takođe, lepo je videti Rodžera. Nisam navikao da te vidim na tribinama, voleo bih da si ovde na terenu, da igramo. Verovatno je prvi put da igram pred tobom. Imao sam dodatni pritisak. Karlos, takođe, hvala što ste bili ovde- rekao je Novak.

Ovo je bio težak meč. Igrati protiv Novaka je jedna od najtežih stvari koje imamo u sportu. Jako sam srećan kako sam ovo uradio. On je servirao sjajno u prvom setu, nisam mogao da pronađem način kako da ga brejknem. Jako sam srećan zbog igre, tokom čitavog turnira – rekao je Siner.