Đoković u finalu Šangaja! Nije loše za jednog starca.

Instagram @DjokerNole

 

U polufinalu mastersa u Šangaju Novak Đoković pobedio je Tejlora Frica 2:0. Peta prepreka na Mastersu u Šangaju bila je ujedno i peta pobeda za Novaka Đokovića. Tako se plasirao u finale turnira iz serije 1000.

Tamo će ga sačekati prvi na svetu Janik Siner. Morao je Novak pošteno da se „oznoji“ protiv Amerikanca. Problema je bilo pogotovo u drugom setu. Imao je Novak i problem sa kukom tokom meča. Morao je intervenisati i fizioterapeut.

HECTOR RETAMAL / AFP / Profimedia

Novak je uspeo da obezbedi sebi borbu za jubilarni 100. trofej u karijeri.
Uvek je teško, ovakve bitke pogotovo, evo pri kraju turnira i u ovoj fazi karijere moram da se oporavim. Nije baš lako, ima tu i tamo nekih problema na terenu, juče i danas fizičke prirode, ali sam uspeo nekako da prebrodim to. Bio je ovo jako veliki test. Tejlor je u formi života, igrao je finale Grend slema, igra zaista dosta dobro na ovoj podlozi, servira sjajno, i znao sam da će biti veliki test. Drago mi je što sam završio u dva seta – počeo je Novak.
Došao sam u Šangaj posle pet godina, a da nisam igrao u Kini. Mesto gde sam uvek imao dosta uspeha, i u Pekingu i ovde, sjajne borbe i predstave. Podrška koju ovde dobijam je fenomenalna i jako sam zahvalan, zbog toga dobijam energiju koja me tera da idem dalje. Došao sam ove godine da dođem do finala i da tražim tu stotu titulu. Imaću šansu protiv najboljeg na svetu i videćemo šta će se desiti – rekao je Đoković.

U borbi za trofej Novaka čeka stari znanac i prvi reket sveta, Italijan Janik Siner.

Novak je objavio simpatičnu poruku na platformi Iks.
„Šangaj, imate moje srce. Nije loše za jednog starca. Spreman za finale!“, objavio je sprski as uz emotikone smeha i srca.

Novak je osvajao Šangaj čak četiri puta. Ukoliko pobedi u finalu osvojiće jubilarnu 100. titulu.