Preminuo još jedan legendarni as Partizana!

Foto arhiva VN

 

Branko Rašović, jedan od najboljih fudbalera u istoriji crno-belih preminuo je danas u 83. godini.

Pre desetak dana Partizan se oprostio od slavnog golegetera Marka Valoka. Jutros je stigla još jedna tužna vest. Umro je legendarni Branko Rašović, legendarni igrač učesnik finalne utakmice Lige šampiona protiv Real Madrida.

Tuga se nadvila nad Humskom ulicom. Proslavljeni defanzivac, Branko Rašović je pet sezona nosio dres „parnog valjka“. Jutros je posle duge bolesti izgubio najvažniju bitku. Legenda crno-belih preselila se u večnost, ostavivši neizbrisiv trag u klubu iz Humske i srcima svih navijača.

informer printskrin

 

Sjajni štoper rođen je 11. aprila 1942. godine u Podgorici. Ponikao je u Budućnosti, a već 1964. stigao je na Topčidersko brdo. Za Partizan je odigrao 112 utakmica i postigao dva gola.

Branko Rašović je bio deo čuvenih „Partizanovih beba“. Ekipa Partizana je u sezoni 1965/66. dogurala do finala Kupa evropskoh šampiona, u kom je poražena od Real Madrida sa 2:1. Zbog fenomenalnih partija protiv slavnog Mančester junajteda, u javnosti je dobio nadimak „Div sa Old traforda“, a od novinara čistu desetku.

Foto: Crno-bela nostalgija

Posle pet sezona u Humskoj, preselio se u Borusiju iz Dortmunda. Za „milionere“ je nastupao pet godina, pre nego što se penzionisao.

Trenerskim poslom je počeo da se bavi 1978. i celu karijeru je proveo u Partizanu. Sin Branka Rašovića, Vuk Rašović je bio fudbaler i trener FK Partizan. Vuk Rašović je sada trener Itihad Kalba iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

@FKPartizanBG
Sa nevericom i tugom, primili smo vest da nas je u danas, u 83. godini života, napustio Branko Rašović, legendarni fudbaler Partizana. FK Partizan iskazuje iskreno saučešće porodici i prijateljima. Vreme i mesto sahrane će biti naknadno objavljeni.