Samo on ima ovu „mašinu“. Kupio je automobil koji vredi više miliona dolara.

Getty Images

 

Bivši košarkaški as obožava kubanske cigarete i brze automobile. Legendarni Majkl Džordan kupio je automobil koji vredi više miliona dolara. Majkl Džordan može sebi da ispuni svaku želju. Njegovo bogastvo se procenjuje na oko tri i po milijarde dolara.

Majkl Džefri Džordan bivši je profesionalni američki košarkaš. Mnogi ljubitelji košarke smatraju Džordana najboljim košarkašem svih vremena. Rođen je u Bruklinu 1963.godine.

Na 75–oj godišnjici proslave NBA lige proglašen je za najboljeg igrača koji ikada nastupao u tom šampionatu i time je zaslužio status globalne ikone i legende sporta.

Foto: profimedia

Majkl Džordan kupio je specijalno dizajniran automobil. Kupio je italijanski sportski automobil napravljen po narudžbini za više od dva miliona dolara, otkrio je „Dejli mejl“.

Majkl Džordan je sada vlasnik jedinog modela na svetu nakon što ga je dizajnirala automobilska kompanija. Na „Nedelji automobila“ u Montereju, italijanski brend je rekao da ga je kupio „renomirani kolekcionar automobila i postojeći vlasnik Batiste“.

Novi električni hiperautomobil sa otvorenim krovom isporučen je početkom oktobra, navodi „Auto Evolution“ (Auto Evolušn – sajt za automoobile sa vestima i njihovim specifikacijama).

Foto: profimedia

Auto je srebrno-plave spoljašnjost sa tamnosmeđom unutrašnjosti. Motor ima 1.900 konjskih snaga. U novom automobilu ima i specijalno dizajnirani aluminijumski držač za cigare.

Automobil ubrzanje do 100 kilometara na sat postiže za manje od dve sekunde. Maksimalna brzina je 350 kilometara na sat.

Ovo nije Džordanov najskuplji automobil. Džordan je prošle godine izdvojio 3,5 miliona dolara na izuzetno retki 30 Venom F5 Roadster. Superautomobil koji je napravljen u 30-ak primeraka. U izuzetno skupoj kolekciji već ima Ferari, Aston Martin, Bugati, Porše…