Preminuo jedan od najboljih fudbalera sveta svih vremena

PROFIMEDIA / Cesar RANGEL / AFP / Profimedia

 

Preminuo je u 73. godini legendarni holandski fudbaler Johan Neskens. Johan Neskens je ostavio neizbrisiv trag u svetu fudbala nastupajuฤ‡i za Ajaks, Barselonu i reprezentaciju Holandije.

Johan Neskens, nekadaลกnji vezista nastupio je za nacionalni tim 49 puta i postigao 17 golova. Bio je ฤlan reprezentacije Holandije koja je na dva uzastopna Svetska prvenstva stizala do finala.

Guliver image

 

Johan Neskens je zajedno sa Johanom Krojfom bio deo Ajaksa koji je osvojio tri Evropska kupa poฤetkom sedamdesetih godina proลกlog veka. Neskens je sa Barselonom podigao trofej Kupa pobednika kupova i ลกpanskog Kupa Kralja. Neskens je bio ลกampion SAD kao ฤlan Njujorka. Ukupno je kroz karijeru osvojio 14 trofeja.

Neskens je obavljao menadลพerske uloge u ลกvajcarskom klubu Zug, holandskom NEC-u iz Nijmegena u i juลพnoafriฤkom klubu Mamelodi Sandavns. Bio je asistent u Holandiji, Australiji, Barseloni i Galatasaraju.

Johanes Jakobus (Johan) Neskens bio je holandski fudbaler, koji je igrao na poziciji veznog igraฤa, a radio je kao fudbalski trener. Roฤ‘en je 1951.godine u mestu Hemstede u Holandiji. Pele je Neskensa uvrstio meฤ‘u najboljih 125 ลพivih fudbalera.

Neskensa su struฤnjaci opisivali kao โ€œveznog igraฤa satkanog od najฤvrลกฤ‡eg ฤelika, neumornog trkaฤa, ali i dobre tehnike i oseฤ‡aja za gol, ฤija je igra u velikoj meri pomogla Krojfu da iskoฤi u prvi plan.โ€

-โ€œVredeo je za dvojicu na sredini terenaโ€, govorili su za Neskensa saigraฤi iz Ajaksa.

Najnoviji postovi

Istraลพite Viลกe

Otkrijte ekskluzivne priฤe. Pridruลพite nam se!

Kategorije