Životna drama NBA zvezde. Jedva izvukao živu glavu u poplavama u BiH

Foto: CEM OZDEL / AFP / Profimedia

 

Nekadašnji NBA košarkaš, Mirza Teletović jedva je izvukao živu glavu kad su krenule poplave koje su razorile Bosnu i Hercegovinu. Preživio je pravu dramu.

Teške, obilne i često pogubne poplave pogodile su Bosnu i Hercegovinu prethodnih dana. Mnogo je ljudi poginulo u poplavama, a jedan od onih koji su uspeli da se izvuku bio je Mirza Teletović, bivši NBA košarkaš.

 

(AP Photo/Aaron Gash, File)

 

Mirza Teletović je odlučio da napravi malu hidrocentralu na reci Čvrsnici što je bila višemilionska investicija. Pod naletima bujice ona je pukla.

Od nadležnog ministarstva Teletović je dobio neređenje da otvori sve klapne na brani. Kad je uspeo da izvrši naredbu, Mirza je seo u terenac i krenuo kući. Odjedanput ispred njega se srušilo brdo. U trenutku kad je krenuo drugim putem dogodilo se isto.

-„Morao je na kraju ostaviti auto u Mirkama i kroz šumu i po blatu probijati se do kuće“, rekao je Arman Rizvić, koji je zaposlen u Teletovićevu kafiću u Jablanici, za „Slobodnu Dalmaciju„.

Jablanica je odsečena od sveta jer su svi putevi uništeni.

Mirza Teletović je bivši bosanskohercegovački košarkaš. Igrao je na poziciji krilnog centra. Rođen je u Mostaru 1985.godine.

Košarku je počeo da trenira u jablaničkoj KK Turbini, da bi sa 14 godina prešao u Slobodu Dita iz Tuzle. Teletović je 2004. prešao u Ostende, a 2006. je prešao u špansku Saski Baskoniju.

U NBA je igrao za Bruklin netse, Finiks sanse i Milvoki bakse. Igrao je i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine.