Bivši fudbaler pronađen u zagrljaju sa suprugom.

informer.rs

 

Katastrofalne poplave pogodile su Bosnu i Hercegovinu. Poplave pogodile su mesta Jablanica, Konjic, Kiseljak, Kreševo i Fojnicu i odnele veliki broj žrtava. Jedna od pogođenih sredina je i Buturović Polje u blizini Konjica.

Tu u Buturović polju poginuo je nekadašnji fudbaler Klisa iz Buturović Polja Jasmin Čilić. Poginuo je zajedno sa suprugom. To je potvrdio klub fudbalski klub Klis iz Buturović Polja u zvaničnom saopštenju.

Izvor: Facebook

„Kolektiv FK Klis izražava saučešće porodicama, prijateljima i poznanicima svih žrtava u Buturović Polju, Jablanici, Kreševu, Kiseljaku i Fojnici. U Buturović Polju su među nastradalim i nestalim osobama naši dugogodišnji navijači, dok je poplava u Jablanici okončala život nekadašnjeg fudbalera FK Klis Jasmina Čilića – Žilija. Nek’ im je laka zemlja bosanskohercegovačka!”, navodi se u saopštenju FK Klis.

Priča o smrti Jasmina Čilića posebno je emotivna. Prema onom što je Dženan Imamović iz Donje Jablanice ispričao za za Vijesti.ba, Jasminovo tijelo pronađeno je u zagrljaju sa njegovom suprugom Irmelom, prenosi „Oslobođenje“. Mediji prenose da Irmela i Jasmin nisu uspeli da pobegnu od silovitih voda koje su progutale celu zajednicu. Kada su spasilačke ekipe stigle do ruševina tela Irmele i Jasmina bila su čvrsto zagrljena.