Ovo pismo je Čović krio od javnosti. Procurilo protestno pismo koje je Zvezda poslala ABA ligi.

FOTO TANJUG/ RADE PRELIĆ

 

Na prvoj utakmici KK Partizan u Aba ligi protiv Borca iz Čačka čule su se uvrede na račun predsednika Republike Srbije i uvrede na račun supruge tadašnjeg predsednika Crvene zvezde Nebojše Čovića.

Tadašnji predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović nije časio ni časa već je odmah uputio pismo direktoru lige Dubravku Kmetoviću, kao i sportskom direktoru Miliji Vojinoviću. Pismo prenosimo u celosti.

Poštovani, preskočićemo bilo kakav uvod, kurtoaziju i navešćemo odmah i konkretno razloge za ovaj dopis. Tiče se budućnosti ABA lige i izazova koji Vas očekuju. Već na startu nove sezone dobili smo najavu šta možemo da očekujemo i kako neki shodno izjavama pre sezone „neće ćutati“ i obračunavati se sa „nestomišjenicima“? Da li u to spada i konstantno vređanje tokom utakmice sudije Ivana Stefaniovića od strane prvog trenera KK Partizan? Zbog čega i čemu to vodi?

U sredu 25. 09. 2024. godine odigrana je utakmica 1. kola ABA lige između KK Partizan i KK Borac u Beogradskoj Areni. Ali je ponovo „tema“ na tom meču u vidu pogrdnih skandiranja i uvreda bio naš klub, predsednik Republike Srbije, predsednik našeg kluba i članovi njegove porodice!

Upozoravamo Vas da se ovaj trend“ iz prethodnih sezona nastavlja očigledno i ovel Ovo zaista prevazilazi svaku meru, kao i ponovo odsustvo reakcije prvog sudije nakon ovakvih ispada (bez prekida utakmice i upozorenja publici).

Nadamo se da ste svesni da ABA liga (koja uporno i dosledno urušava svoj ugled zbog blagih kazni za ovakve incidente) ulazi u poslednju godinu ugovora sa TV Arena i MTS Swiss. Zašto Vam ovo navodimo? Zato što niko ne želi u direktnim prenosima da sluša uvrede, omalovažavanja i lečenje nečijih frustracija, već da gleda košarku!

Zbog toga očekujemo od Vas da već od starta ove sezone preduzmete konkretne korake po ovom pitanju, i kaznama odmah stavite do znanja da ovo ludilo mora da stane! Podsetićemo Vas da je prijateljska utakmica u Beogradu pre 10 dana prekinuta na 10 minuta

Ako je ovako već u prvoj utakmici u novoj sezoni, verujemo da će ovo iživljavanje nad gledaocima, publikom u halama koja želi da gleda košarku i to u sezoni u kojoj KK Partizan promoviše nenasilje i krilaticu „srce, ruke, glas“ (ali očigledno ili neuspešno ili tek pro form radi), onda ne znamo šta da očekujemo u narednim mečevima? Licemerno je sakrivati se od takvih akcija koje očigledno ne daju rezultate, a imamo osnovanu sumnju da neki i ne žele da takve akcije daju bilo kakav efekat.

Foto:ABA liga/KK Partizan/Dragana Stjepanović

Očito je ko je autor ovog pisma. Čovek koji na svakom pojavljivanju na TV čak i onda kad komentariše ratna područja iskoristi priliku da vređa KK Partizan, predsednika kluba i trenera kluba. Sada je taj čovek predsednik KSS i odmah je iskoristio prvu konferenciju za štampu da udari na KK Partizan i njegovo rukovodstvo. I to mu je bilo malo pa je izdao lažno saopštenje Skupštinara KSS. Jedan od članova Skupštine KSS, Dragan Todorić ga je odmah demantovao i rekao da sastanka Skupštine nije bilo, da njega niko ni telefonom nije kontaktirao.

Nebojša Čović kao vodeći čovek KSS trebao bi se zapitati zašto je trener Partizana prigovarao sudiji (Ivan Stefanović) ali ga nije vređao. Trebao bi da vidi da taj isti sudija godinama sudi protiv Partizana i da tako izaziva ne samo trenera već i 18 000 gledaoca koliko ih je bilo na toj utakmici. Trebao bi prvi čovek KSS da zna da svaki taj ljubitelj košarke zna po čijem nalogu i po čijim pravilima sudi taj sudija.

Prvi čovek KSS bi mogao malo da pogleda i šta rade navijači kluba čiji je predsednik bio do jučer. Kako to da vređanje najtrofejnijeg trenera u Evropi je manji prekršaj od vređanja supruge presednika protivničkog tima?

Ima milion pitanja na koje bi predsednik KSS trebao da odgovori a jedno od njih je zašto ovo sve što se dešava se pojavilo kad je on postao presednik KK Crvena zvezda.

Ako prvi čovek KSS misli da dvoje od četvero podpredsednika su Zvezdaši mogu da unište zajedno sa predsednikom najgledaniji tim u Evropi onda se grdno vara. Zapitaj se malo prvi čoveče KSS koga i zašto vređaju navijači Partizana i otkloni uzrok, to ljubitelji košarke očekuju od prvog čoveka u KSS.