Nebojša Čović preuzima Košarkaški savez Srbije

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

 

Danas je istao otkazni period na ostavku Predraga Danilovića na funkciju predsednika Košarkaškog saveza Srbije. Na današnjoj sednici Skupštine Nebojša Čović će biti izabran kao novi prvi čovek KSS.

Predrag Danilović odlazi nakon osam godina mandata i posle osvojene medalje na Olimpijskim igrama u Parizu.

Novi predvodnik KSS trebalo bi da bude Nebojša Čović. Čović nema protivkandidata i ima podršku skoro svih delegata u Skupštini. Proces izbora će da bude samo formalnost. Čak 30 od 33 člana su na njegovoj strani i podržali su kandidaturu.

KS Vojvodine je prvi podržao kandidaturu Čovića, posle su to podržali i ostali regioni kao i Udruženje klubova KLS. Na Skupštini će biti izabrana i četiri potpredsednika Saveza.

Foto:Printscreen/RTS

Predlog Nebojše Čovića za potpredsednička mesta su: Nenad Krsić, Ana Joković, Darko Jovičić i Filip Sunturlić.

Posle isteka ugovora selektora Svetislava Pešića prvi zadatak Nebojše Čovića je izbor novog selektora. Čović je najavio ostanak Pešića. Svi ljubitelji košarke i svi reprezentativci podržavaju ovaj predlog.

Čović ima podršku skoro svih delegata Skupštine. Situacija među ljubiteljima košarke nije takva. Barem pola ljudi koji prate košarku su protiv. Nebojša Čović je i dalje presednik KK Crvena zvezda. Javna je tajna da je Čovićev klub i FMP iz Železnika. Nebojša Čović je osvedočeni mrzitelj KK Partizan. Više puta je govorio da nema šanse da priča sa nekim iz KK Partizan. Većina ljubitelja sporta smatra da je izbor Čovića samo kopija onog što se već godinama dešava sa FSS. Rukovodstvo FSS godinama forsira FK Crvena zvezda i uništava FK Partizan. Izbor Čovića je kopija onog što radi FSS. Svedoci smo kako zadnjih godina izgleda košarkaška liga Srbije. Svedoci smo svih odluka koje se donose i suđenja na utakmicama. Treba li Srbiji repriza zadnje finalne utakmice prvenstva Srbije.

Danas će Čović preuzeti dužnost predsednika. Vidićemo da li je ovo korak napred ili veliki broj koraka nazad.