Legendarni košarkaš iz Bosne izvršio samoubistvo.

Asim Paščanović/ Facebook

 

Prema informacijama koje su potvrdili iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona, legendarni košarkaš Asim Paščanović pronađen je mrtav u blizini Kalesije. Pronađen je mrtav u porodičnoj kući.

Asim Paščanović je izvršio samoubistvo potvrđeno je iz Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona. Proslavljeni košarkaš poznat po nadimku Asim Pars pronađen je u beživotnom stanju u porodičnoj kući. Kuća se nalazi u naselju Tojšići nadomak Kalesije.

Beşiktaş Fibabanka @BJK_Basketbol

„Danas, oko 10.40 časova, Policijska stanica Kalesija je primila prijavu da je u mestu Tojšići, opština Kalesija A.P, rođen 1974. godine, izvršio samoubistvo vešanjem. Po prijavi su postupili policijski službenici Policijske uprave Kalesija, koji su potvrdili navode prijave. Smrt A.P. konstatovao je lekar Doma zdravlja Kalesija“, saopštili su iz kantonalne policije za tamošnje medije.

O svemu je obavešten dežurni tužilac Tužilaštva Tuzlanskog kantona, po čijim uputstvima je telo predato porodici. Motivi suicida će biti utvrđeni naknadno.

Paščanović je rođen u Kalesiji 1976.godine. Košarkašku karijeru je počeo 1992. godine u tuzlanskoj Slobodi. Tokom rata u BiH otišao je u Tursku, gde je promenio prezime u Pars i, kako se navodi, postao prava košarkaška legenda.

Asim Pars je važio za jednog od najboljih skakača u Evropi. Igrao je za reprezentaciju Turske sa kojom je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2001. godine.

 

 Foto:JOHN RUTHROFF / AFP / Profimedia

 

Tokom karijere, nastupao je za najveće turske klubove – Galatasaraj, Fenerbahče, Anadolu Efes, Tubor, Ulker, Tofas, Karšijaku, Mersin i Erdemispor. Osim toga nosio je i dres Zagreba, Dinama iz Moskve i Lokomotive iz Krasnodara. Karijeru je završio 2013. godine u Erdemirsporu.