Jezive scene u Železniku! Navijači strahovali za život košarkaša.

ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevze

 

U prvom kolu regionalnog takmičenja, FMP je stigao do pobede protiv Cedevita Olimpije. Meč je ostao u senci strašne povrede Žige Daneua, košarkaša ekipe iz Ljubljane.

U samoj završnici meča Daneu je nezgodno pao, udario glavom o parket i istog trenutka ostao bez svesti. Usledili su trenuci drame i reakcija lekara. Svi u dvorani u Železniku su bili vidno uplašeni. Mnogi nisu mogli da zadrže suze. Svi su se hvatali za glavu.

Printscreen

Daneu je išao da blokira Jovana Novaka. Podvukao mu se saigrač Džoan Beringer. Daneu je pao na parket direktno na glavu i ostao nepomičan. Daneu je pao na vrat, ostao bez svesti i nije se pomerao.

Printscreen

Daneu je ležao bez svesti. Medicinski tim je hitno reagovao. Izvadili su mu mu jezik i sprečili gušenje. Nakon što mu je ukazana pomoć košarkaš Cedevite je na nosilima u svesnom stanju iznet iz hale u Železniku i odmah je upućen u bolnicu. Navijači su košarkaša Cedevite uz aplauze ispratili iz dvorane.

Nakon završetka meča Cedevita Olimpija se oglasila kratkim saopštenjem.
„Žiga Daneu je već u bolnici, gde ga čekaju svi neophodni pregledi. Obaveštavaćemo vas o njegovom stanju“, poručio je klub.

Printscreen

Klub iz Slovenije se oglasio u ponedeljak ujutru.
„Nakon jučerašnjeg pada na utakmici sa FMP-om, Žiga Daneu je noćas podvrgnut pregledima, što je pokazalo da udarac nije ostavio ozbiljne posledice i da je Žigino zdravstveno stanje dobro. U današnjim jutarnjim časovima, Žiga je bio sa ostalim saigračima u hotelu. Nakon dolaska u Ljubljanu dodatno će ga pregledati klupski lekar“.

Žiga Daneu unuk slavnog Ive Daneua.

Srećno Žiga!