Šok u Dubaiju! Zvezda izgubila od Dubaija, Teodosić isključen!

Foto: ABA liga, KK Dubai

 

Na startu nove sezone ABA lige košarkaši Crvene zvezde izgubili su od Dubaija 86:84. Prvo kolo i odmah senzacija.

Košarkaši Dubaija režirali su senzaciju u prvom kolu ABA lige. Oni su na domaćem parketu savladali aktuelnog prvaka ABA lige. U sjajnom ambijentu „Koka Kola Arene“ Dubai su do pobede predvodili Nejt Mejson sa 18, Avudu Abas postigao je 17, a Klemen Prepelič 16. Istorijski prvi koš za Dubaji postigao je Aleksa Uskoković. Kod Zvezde Nikola Kalinić ubacio je 16, a Ajzeja Kenan 13, a Luka Mitrović 12 poena.

Foto: ABA liga, KK Dubai

Ovo je bio istorijski meč. Ovo je prvi meč u istoriji ekipe iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Meč je obeležio Miloš Teodosić koji je isključen početkom poslednje četvrtine. Prvo je dobio nepotrebno tehničku grešku zbog prigovora, da bi odmah zatim napravio nesportsku ličnu grešku.

Igralo se na mahove. Dubaji je počeo furiozno i poveo sa 33:16. Tada u igru ulazi Teodosić i Zvezda pravi seriju od 18:0. Ipak na poluvreme se odlazi sa predošću ekipe Dubaji od 9 poena razlike.

U drugom poluvremenu razigrao se Kalinić koji je uz pomoć Kenana držao Zvezdu u životu. Nažalost bez Teodosića i brzopletost Mekintajera koji je imao šut za pobedu, pobeda je zasluženo pripala domaćinu.