Zbog bivšeg dečka ostala paralizovana. Sa Paraolimpijskih igrara se vraća bez medalje ali presrećna.

Joe Scarnici/Getty Images for USOPC

 

Amerikanka Trejsi Oto se takmičila u streličarstvu na ovogodišnjim Paraolimpijskim igrama u Parizu. Nije uspela da osvoji medalju ali se iz Pariza vratila sa mnogo lepšom medaljom.

Na Instagram profilu Trejsi Oto osvanuo je snimak prosidbe. Pod svetlima Ajfelove kule, Trejsi je zaprosio dugogodišnji dečko i životni saputnik Rik. Na snimku se vidi da je Trejsi pristala oblivena suzama. Trejsi Oto je pre prosidbe objavila da će početkom sledeće godine postati ponosna majka.

Foto: Profimedia/Zuma Press/Ivy Ceballo

Trejsi je preživela nekoliko turbulentnih godina. Preživela je fatalni napad bivšeg dečka i paralizovana je od oktobra 2019.godine.

Trejsi Oto je za „BBC“govorila šta joj se desilo. Ispričala je da je imala dečka sa kojim je živila u njenoj kući na Floridi. Posle jedne svađe su se razišli. On je napustio njenu kuću. Trejsi je promenila sve brave na kući jer joj bivši nije vratio ključeve.

Posle mesec dana našla je drugog dečka, sadašnjeg partnera. Riki i ona već su počeli da provode dane kod nje u kući. Međutim desilo se nešto što joj je promenilo život iz korena.

Sećam se da sam se prevrnula i udobno ušuškala u krevetu i brzo utonula u san, a onda odjednom, čula sam buku. Kad sam otvorila oči, baterijska lampa mi je bila uperena u lice. Začula sam poznat glas i shvatuila da je to on, moj bivši dečko – govorila je.

Njen bivši je pokušao da uđe u kuću. Shvatio je da je Trejsi promenila sve brave. Tražio je način kako da uđe u kuću. Došao je do prozora spavaće sobe i video Trejsi i Rikija kako leže zajedno u krevetu i spavaju. Otišao je, kupio je pištolj i razvalio glavna vrata kuće.

 

Foto: Profimedia/Zuma Press/Ivy Ceballo

Vikao je na nas da ustanemo iz kreveta. Rekao nam je da će nas ubiti i da će, ako sebi ne oduzme život, pozvati policiju i prijaviti se. Znam šta se dešavalo, ali shvatite da meni u tom momentu mozak prestao da radi i kao da nemam jasno sećanje na tu noć – nastavila je hrabra Trejsi.

Bivši dečko je Rikija pogodio u lice i uboden u leđa, tako da mu je pukla plućna maramica. Trejsi je posle udaranja pesnicom po glavi dobila metak u oko, a povrede od noža koje je dobila u vrat, paralizovale su je. Posle ranjavanja bivši dečko ju je seksualno napastovao, a zatim pozvao policiju. Uhapšen je i osuđen na 40 godina zatvora.

Užasan napad ostavio je Trejsi paralizovanom. Sem što je paralizovana ima na stotine drugih zdravstvenih problema.
To je više od samo paralize i invalidskih kolica koje vidite spolja, mnogo toga se dešava unutra što više ne funkcioniše. Moja dijafragma je takođe paralizovana. Ne mogu da termoregulišem telo, a to znači da više ne mogu da se znojim, a ako se „pregrejem“ brzo, lako mogu dobiti infarkt – objašnjava Trejsi.

Ipak imala je sreće. Riki je ostao sa njom. Ona je 2021. godine počela da se bavi streličarstvom. Zgrabila je drugu šansu koju joj je život pružio.

 

 

Povezani postovi