Zbog napuštanja kampa reprezentacije otac se odrekao sina.

Foto:Reprezentacija.ba

Na press-konferenciji pred utakmicu Nizozemska – BiH u Ligi nacija selektor Bosne i Hercegovine, Sergej Barbarez je izjavio da je Anel Ahmedhodžić napustio kamp reprezentacije zbog lakše povrede i da zbog toga neće konkurisati za predstojeće utakmice Lige nacija.

Foto:Mirsad Ahmedhodžić

Prema rečima Barbareza, mladi štoper je tražio dozvolu da napusti kamp te ode kući, a iz Saveza su mu izašli u susret.

Ovaj slučaj pokrenuo je mnogo špekulacija. Svi se pitaju šta se dešava sa ubjedljivo najtalentovanijim stoperom Bosne i Hercegovine. Odgovor je pokušao da da njegov otac Mirsad.

Mirsad Ahmedhodžić, Anelov otac je u emotivnoj izjavi za N1 ispričao svoju verziju priče. Odmah na početku razgovora je istakao da više nije u stanju braniti postupke svoga sina.
„Niko mom sinu nije veći prijatelj nego roditelji, ali kada sluša pogrešne ljude dešava mu se ovo što mu se dešava“,rekao je Mirsad.

Mirsad je nastavio svoju emotivnu priču. Rekao je da već duže vreme ne razgovara sa Anelom, a onda je izgovorio nešto što se retko kad čuje.
„To više nije moj sin, ne smatram ga više mojim sinom. Želim mu da bude dobar. Najbolji. Ja sam se borio cijeli rat, tri puta sam ranjavan. Želio sam da moj sin igra za državu koju sam ja svojom krvlju stvarao, ali okrenuli su ga loši ljudi koji misle samo na interes“, rekao je Mirsad.

Za sve je okrivio Anelovu suprugu i njenu familiju.
„Ta njena majka, ne znam šta su mu uradili, ali su planirali da nas roditelje odstrane. I to su uspele za Novu godinu. Ta njena majka i ona su otišle u Dubai da se provode, a njemu ostavili dete kući, a imao je utakmice u tom periodu i tu je izostajao, kao navodno lagana povreda.“

Na pitanje novinara zašto je baš sada odlučio progovoriti o odnosu sa sinom i porodicom Anelove supruge, Mirsad je rekao
„Ne mogu. Teško mi je kad pljuju na mene i moju rahmetli majku. Ne mogu više ga braniti, pokušao sam radi njega opet. Isto, mislio sam da će se opametiti. Pa kažem opet, borio sam se za ovu državu, da moj sin kroz loptu bude dio te države, da igra srcem za Bosnu. Bilo mi je drago, plakao sam kad je prvi put zaigrao za Bosnu i Hercegovinu. Ali, kada ovako radi, a ovo mu nije mu prvi put, ne smatram ga više mojim sinom. Neka mu je sretno. Ali nek upamti: roditelji su jedini prijatelji koji će pomoći sinu ili kćerki“, zaključio je Mirsad Ahmedhodžić.

Printskrin/Instagram

U međuvremenu Anel Ahmedhodžić je zbog prozivki navijača, vređanja njega i njegove supruge i sina odlučio da više neće igrati za reprezentaciju BiH. O tome smo već pisali.

Anel Ahmedhodžić je na N1 odgovorio i na prozivke svoga oca. O tome uskoro očekujte novi tekst i emotivnu izjavu fudbalera kojeg se otac javno odrekao.

Najnoviji postovi

Istražite Više

Otkrijte ekskluzivne priče. Pridružite nam se!

Kategorije