Zaljubila se u pogrešnog čoveka. Legenda tenisa imala sve a sad živi od pomoći prijatelja.

Mike Hewitt, Getty Images

Aranča Sančez Vikario, nekada najbolja teniserka sveta nalazi se u velikim finansijskim problemima. Teniserki se život pretvorio u pakao.

Tik tok

Zajedno sa svojim bivšim suprugom Đozepom Santakanom završila je prošle godine na sudu. Optužena je za izbegavanje plaćanja duga Banci Luksemburg. Iako joj je pretila višegodišnja zatvorska kazna, bivša teniserka se izvukla. Osuđena je na uslovnu kaznu. Ako nešto slično finansijski uradi u naredne dve godine preti joj dugogodišnja zatvorska kazna.

Aranča Sančez se rasplakala pred sudijama jer je znala da je to bio samo početak njenog pada.

Na nagovor svog bivšeg supruga, Aranča Sančez je osmislila plan da zaobiđe plaćanje poreza na dobit. Aranča i njen suptrg su banci dugovali oko 7,6 miliona evra, uključujući i kamate na ime poreza koji nikada nisu platili.

Slavna teniserka je tvrdila da je bila izmanipulisana. Pred sudom je izjavila da od 2009.godine njen suprug vodio brigu o finansijama. Pred sudom je izjavila da je htela platiti dug ali da joj je suprug rekao da nema duga jer je on sve sredio.

 

Aranča je tokom izuzetno uspešne teniske karijere zaradila oko 17 miliona evra. Nažalost legendarna teniserka sada jedva sastavlja kraj s krajem.

(Фото EPA-EFE/TONI ALBIR)

Pola od svega što sam ikada zaradila kao profesionalna teniserka moram da dam kako bi se otplatio dug. Dvoje dece izdržavam tako da mi s novčanom pomoći „uskoče“ prijatelji. Već sam se navikla na to. Neverovatno je koliko truda ulažem, a to ću morati do kraja života, da se sve ekonomski posloži. Stanje je jako, jako teško – rekla je ona.

Aranča Sančez Vikario se razvela 2019. godine. Ona je bivšeg supruga tužila u SAD kako bi otkrila gde je njen novac. Ona tvrdi da je njen bivši suprug prodao svu imovinu koju je stekla tokom profesionalne karijere i pare prebacio u SAD.

Zaljubila sam se u pogrešnog čoveka, to je bila moja greška – rekla je ona na suđenju.

Sudijama se kroz suze požalila da je njena finansijska situacija izuzetno teška i da praktično uspeva da preživi zahvaljujući prijateljima koji joj pomažu.
Sposobna sam da izdržavam decu samo zahvaljujući novcu koji mi ostave prijatelji. Tako se borim. Dajem sve od sebe i neću se predati..

Bivši suprug Đozep Santakana naravno ima svoju stranu priče. On je optužio bivšu suprugu da je kriva i da ne može pobeći od odgovornosti za ovu finansijsku aferu. Na sudu je rekao da nije greška to što se zaljubila u njega, već to što je izbegavala plaćanje poreza i bila neodgovorna prema sopstvenoj porodici.

Očekujem da će istina izaći na videlo kada se sve ovo jednog dana završi – rekao je bivši suprug.

Slavna španska teniserka, Aranča Sančez Vikario je osvojila četiri grend slem titule. Tri puta je bila najbolja na Rolan Garosu i jednom na Ju-Es openu.