Olimpijci Bosne i Hercegovine spremni za igre u Parizu

Foto: AA sa TRTBALKAN

Pre 32 godine, na Olimpijskim igrama u Barseloni po prvi put su učestvovali sportisti iz Bosne i Hercegovine. Nažalost sportisti iz Bosne i Hercegovine još nemaju medalju.

Na igrama u Parizu Bosnu i Hercegovinu predstavljaće pet sportista i to: plivači Lana Pudar i Jovan Lekić, džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić te atletičar, odnosno bacač kugle Aleksandra Samardžić.

Rukovodstvo Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine je na konferenciji za novinare zvanično predstavio i u Francusku ispratio sportiste koji će predstavljati BiH na olimpijskim igrama u Parizu.

Foto:EPA-EFE/Lana Pudar

Najveća nada olimpijskog tima Bosne i Hercegovine je Lana Pudar, plivačica iz Mostara. Lana je prva ostvarila normu za Pariz. Ona se trenutno nalazi na pripremama u Antaliji. Ona je skup pozdravila putem video poruke.
Želim da kažem da mi je zaista žao što nisam mogla danas prisustvovati konferenciji za medije. Nalazim se u Antaliji kako bih se što bolje pripremila za predstojeći nastup na Olimpijskim igrama.

Mnogo se radujem odlasku u Pariz i velika mi je čast što ću drugi put biti u prilici da se nađem na istom mjestu zajedno s najboljim sportistima svijeta. Ovaj put idem nešto iskusnija, spremnija i s većim ambicijama – rekla je Pudar.

Na kraju svoje poruke Lana se zahvalila OK BiH i sponzorima.
Zaista ću dati sve od sebe da svoju zemlju predstavim na najbolji način te da s cijelim timom obradujemo BiH i ljude koji nas podržavaju. Veliki pozdrav iz Antalije – poručila je Pudar.

Foto: Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine

Larisa Cerić je bosanskohercegovačka džudašica. Rođena je u Travniku 26. januara 1991.godine. Osvojila je srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u džudu 2014. a bila je i svetska prvakinja u juniorskoj konkurenciji.

Foto: Sabau Gabriela/ijf.org

 

Aleksandra Samardžić džudistkinja i plivač Jovan Lekić su debitanti na igrama.

Foto: N.N. |Nezavisne novine

Mesud Pezer je bacač kugle. Rekorder je Bosne i Hercegovine u bacanju kugle rezultatom 20,58 metara. Mesud je na Olimpijskim igrama u Tokiju bio učesnik finala.

Foto:Fejzbuk/Mesud Pezer

 

Povezani postovi