Lana Pudar spustila oca na zemlju

Izvor:Mondo

Mlada 18-godiลกnja Mostarka Lana Pudar osvojila je u Beogradu na prvenstvu Evrope u vodenim sportovima srebrenu medalju na 200 metara delfin. Lana Pudar je do sada u karijeri bila evropska ลกampionka i viceลกampionka, kao i treฤa na svetu na 200 metara delfin.

Foto: Vijesti.ba

 

Velibor Pudar, otac Lane, je nekadaลกnji fudbaler tj. fudbalski golman izmeฤ‘u oatalih klubova Veleลพa iz Mostara i ฤŒukariฤkog. Velibor je roฤ‘en u Mostaru 1964.godine. Igrao je za Lokomotivu iz Mostara odakle je 1987. godine preลกao u Veleลพ iz Mostara. Za Veleลพ je branio do 1992.godine kada je izbegao iz Mostara zbog ratnih sukoba. Izbegao je u Grฤku i u Sezoni 1992/93. je igrao za Apollon Smyrni F.C. iz Atine u grฤkoj prvoj ligi. Posle te sezone u Grฤkoj vratio se u SR Jugoslaviju gde je igrao za Sutjesku iz Nikลกiฤ‡a u Prvoj ligi, a sa joลก nekoliko klubova u drugim ligama, ฤŒukariฤki Stankom (Beograd), Jedinstvo (Paraฤ‡in) i Palilulac, (Beograd). Branio je jednu sezonu u ล vedskoj i jednu u Finskoj. Po povratku u Bosnu i Hercegovinu igra za Leotar iz Trebinja. Karijeru je zavrลกio kao igraฤ Veleลพa iz Mostara 2005. godine.

 

2005. je dobio licencu za treniranje nivoa โ€žAโ€ UEFA, nakon ลกto je zavrลกio beogradsku Viลกu ลกkolu za fudbal. Od 2010.godine do 2016. radio je kao trener u Saudijskoj Arabiji.

Foto: Instagram

Posle povratka iz Beograda Lana se javno oglasila kako bi demantovala oฤeve priฤe koje su objavljene dok je ona bila u Beogradu.

„Oseฤ‡am potrebu ovim putem da reagujem na danaลกnje medijske naslove i tekstove koji su se pojavili na gotovo svim medijima u naลกoj drลพavi, a vezani su za javne istupe moga oca Velibora Pudara na druลกtvenim mreลพama. Odluka za koju ฤ‡u drลพavu nastupati nikada nije bila upitna i uvek je bila i iskljuฤivo moja, a ne njegova ili bilo koga drugog. Ograฤ‘ujem se od svih ranijih i eventualnih buduฤ‡ih javnih istupa Velibora Pudara koji uzimaju u kontekst mene, moju sportsku karijeru i privatni ลพivot mene i moje porodice. Moj otac i ja veฤ‡ skoro dve godine nemamo nikakav kontakt i sve njegove izjave nemaju apsolutno nikakve veze sa mnom. Ovako neลกto je najmanje potrebno u trenutku kada sam u zavrลกnim pripremama za nastup na Olimpijskim igrama u Parizu. Meฤ‘utim zbog velikog interesa javnosti, a pre svega zbog sebe i svega onoga ลกto me ฤeka, oseฤ‡ala sam potrebu da se javno oglasim, razjasnim i stavim taฤku na sve gore navedeno. Ovo je posljednji put da se javno oglaลกavam i govorim na ovu temu i molim vas da to poลกtujete. Hvala vam na razumevanju i ogromnoj podrลกci koju imam i oseฤ‡am od svih dobronamernih ljudi u naลกoj domovini i izvan nje“, navela je Lana Pudar.

 

Nismo dugo ฤekali na odgovor Velibora Pudara. On je na svom fejzbuk nalogu objavio saopลกtenje za javnost.

„Moram da odgovorim na saopลกtenje moje kฤ‡erke, Lane Pudar. Kao prvo, u mojoj objavi o Vanji Udoviฤiฤ‡u na fejsbugu, nigde nisam napisao da je neko drugi odluฤivao za koga ฤ‡e Lana plivati, osim nje same, kao i joลก mnogo puta posle, kada su mnoge zemlje zvale da pliva pod njihovom zastavom. Od malih nogu je odluฤila da ฤ‡e plivati samo za zemlju svojeg roฤ‘enja, zemlju svojeg porekla i zemlju koju voli, za BiH. Ne znam ko je kako shvatio moju objavu koja je bila vrlo jasna. Drugo, ลกto se tiฤe kontakta izmeฤ‘u Lane i mene, istina je da se nismo videli skoro dve godine. Razlog je razvod braka izmeฤ‘u njene majke i mene. Problemi u braku su nastali joลก 2011. godine, ali sam ostao sa porodicom da bih deci osigurao sve uslove da odrastu bez ikakvih problema. Sin Nemanja da zavrลกi fakultet, a Lana da se moลพe baviti plivanjem. Radio sam 10 godina u Saudijskoj Arabiji, a majka je odgajala decu. Probleme koje smo trebali reลกiti Lanina majka i ja, โ€˜u ฤetiri okaโ€™, nikada nismo reลกavali jer je njezina majka uvek, kada bi se povela priฤa o tome, traลพila zaลกtitu u maloletnoj deci i naravno da su joj bili privrลพeniji nego meni.Toliko im je priฤa napriฤala da bi zaลกtitila sebe, a protiv mene, da je danas rezultat svega da naลกa deca ne kontaktiraju nikoga od moje rodbine i prijatelja, pa ni mene. A ja znam da sam dao sve, i duลกu, da bi oni bili danas ono ลกto jesu, da mi je savest ฤista i da hodam po svetu uzdignute glave i gledam ljude u oฤi. E sad, ne znam mogu li tako gledati i hodati pojedinci. Bez obzira na sve, uvek sam tu za svoju decu i znam, a znaju i pojedinci, koliko sam dobrih stvari napravio za njih u ove poslednje dve godine. Iako su punoletni, nadam se da ฤ‡e jednog dana โ€˜odrastiโ€™ i poฤeti da razmiลกljaju svojom glavom. Ne ลพelim viลกe polemisati niti priฤati o ovim stvarima jer znam ko sam, ลกta sam i kakav sam. Hvala novinarima ลกto ฤ‡e preneti i ovu objavu kao ลกto su do sada prenosili sve ลกto bih objavio jer je ovo saopลกtenje za javnost“, zavrลกio je Velibor Pudar.

Foto: Privatni album / Velibor i Lana Pudar

 

 

16. septembra 2023. godine u Mostaru odrลพana je svadba. Nemanja Pudar, stariji brat Lane, oลพenio je mostarku ล ejlu Rahimiฤ‡, svoju dugogodiลกnju devojku. Na svadbi nije bio Velibor Pudar Nemanjin otac.

Par dana posle svadbe u ispovesti za portal “ Crna hronika“ Velibor je opisao zaลกto nije bio na svadbi svog sina.

Priฤao je kako je u upoznao jednu prelepu ลพenu, kako su bili nerazdvojni i poslije odreฤ‘enog vremena odluฤili da svoju ljubav kruniลกu brakom. Oลพenili su se, a zbog situacije u Bosni i Hercegovali i zbog njegovog posla ฤesto su menjali gradove i zemlje. I posle ลกest godina braka i velike ljubavi dobili su sina Nemanju. Svog sina Nemanju, Nada i Velibor obasipali su ljubavlju i paลพnjom.

Jednog dana su odluฤili da se vrate u svoju zemlju. Nastaniลกe se u Nevesinju. Velibor je nastavio sa svojim poslom. Svaki dan putovao na posao u Mostar i vraฤ‡ao se da bude sa porodicom.

Foto: Twitter / Lana Pudar

 

Velibor je dalje priฤao kako su on i Nada godinama pokuลกavali da sinu podare brata ili sestru ali bez uspeha. U meฤ‘uvremenu Nada je pokrenula svoj biznis. Kako Velibor reฤe jednog dana mu je prijatelj rekao da je vidio neลกto ลกto mu ne ide u prilog. Velibor je to rekao Nadi i doลกlo je do prve velike svaฤ‘e.

Jednog dana na povratku iz Mostara u Nevesinje Nada mu je kako kaลพe Velibor sa nekim strahom saopลกtila da je trudna. Velibor kaลพe da je tek poslije saznao zaลกto je โ€œbilo sa strahomโ€.

Preselili su se u Mostar. Kad je imao posao Velibor je nastojao da ลกto viลกe vremena bude sa porodicom. Nada se uz pomoฤ‡ Veliborovih prijatelja zaposlila. Kad je Velibor ostajao bez posla ฤuvao je i odgajao Nemanju i Lanu koja se u meฤ‘uvremenu rodila, a Nada je iลกla i radila.

Dobio je posao u dalekoj Saudijskoj Arabiji, Tamo bi provodio godiลกnje 9 meseci. Kuฤ‡i bi bio samo 3 meseca godiลกnje.

Fejzbuk/Lana Pudar

 

Najnoviji postovi

Istraลพite Viลกe

Otkrijte ekskluzivne priฤe. Pridruลพite nam se!

Kategorije